Продукти:
• 4 сварени яйца
• 100 г пилешка шунка
• бялото месо от 1 пушено пиле
• 1 опаковка майонеза
• 50 г кашкавал
• 500 г дребни картофчета
• магданоз, черен пипер
• лимонов сок, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме яйцата, шунката и бялото месо от пилето на кубчета и прибавяме подправената с лимонов сок майонеза.
Разбъркваме и оформяме в подходяща чиния. Поръсваме с настъргания кашкавал.
Наоколо правим венец от сварените картофчета, посолени и оваляни в ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...