Кулинарни рецепти » Многоцветна торта Ася

 Многоцветна торта Ася

Продукти:

• 1 кг картофи
• 1 голяма глава лук
• 2 твърдо сварени яйца
• 2 сварени моркова
• 2 кисели краставички
• 1 червена печена чушка
• 5 с.л. краве масло
• 5 с.л. сметана
• 1 майонеза
• 3 с.л. смлени орехи
• 3 с.л. настъргано сирене
• 2 с.л. наситнени зелении
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 ч.л. червен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

В подсолена вода сваряваме картофите. Обелваме ги и ги прекарваме през преса, заедно със запечения лук. Посоляваме, добавяме маслото и сметаната. Разделяме сместа на 3 части.

Към първата част прибавяме орехите и претритите жълтъци. Разстиламе я в намаслена форма за торта. Отгоре разпределяме дребни кубчета от киселите краставички, белтъците и морковите.

Оцветяваме втората част от тортата със смляната червена чушка, червения пипер и доматеното пюре. Разпределяме я с лопатка отгоре. Поръсваме настърганото сирене.

Отгоре покриваме с останалата картофена смес, оцветена в зелено с наситнените свежи зелении по наш избор.

Намазваме тортата с майонеза и украсяваме с розички от сварени моркови, листенца от зелени маслини, кисели краставички, стръкчета магданоз, мента, копър или босилек.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Начало