Продукти:
• 60 г стрити черни маслини
• 60 г стрити зелени маслини
• 30 мл зехтин
• 30 г сметана
• 15 мл бял вермут
• 125 г брашно
• 1 ч.л. пудра захар
• 100 г пушена шунка, нарязана на кубчета
• 60 г настъргано твърдо сирене
• 3 яйца
• сол
Начин на приготвяне:
Смесваме яйцата, сметаната, зехтина и вермута. Прибавяме останалите продукти, посоляваме и омесваме тесто.
Изсипваме го в намаслена и поръсена с брашно тавичка. Печем във фурната 60 минути при температура 200 градуса, докато печивото се надуе и хване златиста коричка. Оставяме го да изстине.
Изваждаме от формата, нарязваме го на 8 части и нареждаме в подходяща чиния.
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...