Продукти:
• 60 г стрити черни маслини
• 60 г стрити зелени маслини
• 30 мл зехтин
• 30 г сметана
• 15 мл бял вермут
• 125 г брашно
• 1 ч.л. пудра захар
• 100 г пушена шунка, нарязана на кубчета
• 60 г настъргано твърдо сирене
• 3 яйца
• сол
Начин на приготвяне:
Смесваме яйцата, сметаната, зехтина и вермута. Прибавяме останалите продукти, посоляваме и омесваме тесто.
Изсипваме го в намаслена и поръсена с брашно тавичка. Печем във фурната 60 минути при температура 200 градуса, докато печивото се надуе и хване златиста коричка. Оставяме го да изстине.
Изваждаме от формата, нарязваме го на 8 части и нареждаме в подходяща чиния.
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...