Продукти:
• 1 пакетче краве масло
• 3 скилидки чесън
• 1 малка прясна краставичка
• 2 твърдо сварени яйца
• 1 твърд домат
• 30-35 г орехови ядки
• 20 г лютика /пикантна лютеница/
• 3-4 стръкчета копър
• половин връзка магданоз
• босилек, лимонов сок
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Смесваме размекнатото масло с изварата, счукания чесън, наситнените магданоз, копър и босилек, обелената и ситно нарязана краставица, скълцаните домати и яйцата, нарязани на дребни кубчета. Подправяме с лимонов сок, черен пипер и сол на вкус. Измесваме като тесто, като постепенно сипваме смлените орехи.
Разстиламе сместа върху намаслено фолио и я навиваме на стегнато руло. Отстраняваме фолиото и намазваме рулото с лютика. Оставяме го няколко часа в хладилника и го поднасяме, нарязано на коси филийки.
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...