Кулинарни рецепти » Солена торта с варено месо

 Солена торта с варено месо

Продукти:

• 25 г мая за хляб
• 1/2 к.ч. хладко прясно мляко
• 550 г брашно
• 1 пакетче разтопено краве масло
• 4 яйца
• 1 щипка сол

За плънката:

• 150 г шунка
• 100 г краве масло
• 200 г варено свинско месо
• 200 мл бульон от вареното месо
• 30 мл олио
• 2 глави лук
• черен пипер

За гарниране:

• 16 тънко изрязани филийки шунка
• 1 твърдо сварено яйце
• 1-2 кисели краставички
• 1-2 с.л. галета
• 700 г извара

Начин на приготвяне:

Размиваме в млякото с малко брашно и я оставяме да втаса. Омесваме тесто от брашното, втасалата мая, маслото, яйцата и солта. Оставяме го да втаса в намаслена форма за торта. После изпичаме блат в умерено загрята фурна и го оставяме да изстине.

Нарязвяме шунката на дребни парченца и я размесваме с разбитото масло. Нарязваме лука наситно и го изпържваме в олиото заедно с нарязаното на парченца месо.

Разрязваме изстиналия блат хоризонтално на 3 пласта. Между първия и втория пласт разстиламе шунката, а между втория и третия – изпърженото месо. Заливаме тортата с бульона, който сме подправили с черен пипер. Оставяме я на хладно да стегне.

Намазваме тортата с отварата, а отстрани покриваме с галетата. Украсяваме я в средата с резенчета от яйцето, наредени като цветче. Около тях нареждаме кръгчета от киселите краставички, а по края слагаме навитите на рулца филийки от шунката.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Начало