Продукти:
• 2 твърдо сварени яйца
• 2 моркова от туршия
• 100 г колбаси
• 1 ч.ч. сварен ориз
• 3-4 с.л. грах от консерва
• 1 майонеза
• 3-4 с.л. кисело мляко цедено
• 3-4 кисели краставички
• 5-6 маслини
Начин на приготвяне:
Смесваме настърганите моркови, ситно нарязаните яйца, колбаса, ориза и граха. Разбъркваме ги с киселото мляко и майонезата. Цялата смес оформяме като тортичка, която оставяме 2 часа в хладилника.
Облепваме я отстрани с киселите краставички, нарязани на кръгчета. Отгоре я украсяваме с нарязани на пръчици маслини. Съхраняваме тортата в хладилника.
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...