Продукти:
• 2 твърдо сварени яйца
• 2 моркова от туршия
• 100 г колбаси
• 1 ч.ч. сварен ориз
• 3-4 с.л. грах от консерва
• 1 майонеза
• 3-4 с.л. кисело мляко цедено
• 3-4 кисели краставички
• 5-6 маслини
Начин на приготвяне:
Смесваме настърганите моркови, ситно нарязаните яйца, колбаса, ориза и граха. Разбъркваме ги с киселото мляко и майонезата. Цялата смес оформяме като тортичка, която оставяме 2 часа в хладилника.
Облепваме я отстрани с киселите краставички, нарязани на кръгчета. Отгоре я украсяваме с нарязани на пръчици маслини. Съхраняваме тортата в хладилника.
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...