Продукти:
• 2 твърдо сварени яйца
• 2 моркова от туршия
• 100 г колбаси
• 1 ч.ч. сварен ориз
• 3-4 с.л. грах от консерва
• 1 майонеза
• 3-4 с.л. кисело мляко цедено
• 3-4 кисели краставички
• 5-6 маслини
Начин на приготвяне:
Смесваме настърганите моркови, ситно нарязаните яйца, колбаса, ориза и граха. Разбъркваме ги с киселото мляко и майонезата. Цялата смес оформяме като тортичка, която оставяме 2 часа в хладилника.
Облепваме я отстрани с киселите краставички, нарязани на кръгчета. Отгоре я украсяваме с нарязани на пръчици маслини. Съхраняваме тортата в хладилника.
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...