В броя: Фрикасе от коприва, Месеница със спанак и сирене, Шиш кебап в було, Торта с готово руло, Каша от коприва, Татарски кюфтета на скара, Руло по селски, Свинско филе в омлет, Книжен кебап със зелен лук, Мусака от коприва, Сърца попска яхния, Копривени кюфтета, Руло с пиперки...
В броя: Млечна яхния от зелен лук, Баница с маруля, Кюфтета по тревненски, Суфле с гъби, Пилешки дробчета с картофи, Коприва плакия, Бюрек със спанак, Наденички в доматен сос, Попчета на фурна, Млечна баница с лапад, Банички с копривена плънка, Шора с пиле, Зелен лук със сирене н...
В броя: Плетен великденски козунак, Великденско агнешко, Великденска торта, Вретено от кайма, Пиле капама, Чушки бюрек, Козуначени бухти, Байганети със сирене, Гъбени крокети, Паниран лук, Ноазети, Фрикадели, Дробчета с топено сирене и сметана, Кюфтенца от воденички, Панирано шк...
В броя: Агнешка главичка с чесън, Селска дроб сарма, Пълнен козунак, Козуначена баклава, Вретено от кайма, Мезе от език, Мариновано агнешко бутче по тракийски, Спанакова бурания, Салата-торта, Млечно предястие, Реване от кайма и ориз, Печено пиле с пъстра плънка, Яйченик, Таралеж...
В броя: Габровска яхния от охлюви, Бухти със сирене, Тутманик с готово тесто, Козуначена баклава, Пиле “Аблама”, Добружанска кавърма, Пилешка дроб сарма, Млечна баница с лапад, Кебап кюфте, Месеница със спанак и сирене, Банички с копривена плънка, Телешко, задушено с пресен лук,...
В броя: Макарони болонезе, Пролетни сарми, Пълнени тиквички, Домашен сладолед, Селска супа с лапад, Коприва плакия, Яхния от агнешко и спанак, Агнешко със зелен фасул, Агнешко с пресни картофи, Доматено минестроне, Зелен фасул плакия, Агнешко тербелия, Агнешко фрикасе, Ризото по ...
В броя: Парен козунак, Плетен великденски козунак, Великденски курабийки, Великденски кифли, Великденски колачета, Вретено от кайма, Млин от кълцано месо, Печен шаран с бяло вино, Печена агнешка главичка, Телешко филе с гъби във фолио, Мусака от лапад, Печено пиле по селски, Суп...
В броя: Дроб-сарма, Капама с лапад, Георгьовденска супа, Агнешка главичка с чесън, Георгьовско печено агне, Кюфтета по овчарски, Агнешко касапски гювеч, Курабийки - дъждовници, Пълнен кашкавал, Македонска чолама, Пикантни кюфтенца със сирене, Пролетни сарми в сметанов сос, Пир...
Маслиненият сорт Елит-1 е създаден след дългогодишна селекция в Пловдивската ботаническа градина. Той е способен да издържи температура от -21°С и може успешно да бъде отглеждан на много места в България. Плодовете му са едри до много едри и са с много добро съдържание на масло...
Тестените изделия заемат първостепенно място на българската трапеза. Баници, сладкиши, торти и разнообразни закуски присъстват в менюто на всяка домакиня. ТЕСТЕНИ ЗАКУСКИ И СЛАДКИШИ В тази книга са събрани над 400 оригинални, вкусни и практични рецепти за сладки и сол...
Вече е септември и трябва да помислим за зимата. Вкусните туршии, апетитните лютеници и ароматните конфитюри украсяват в студените дни всяка българска трапеза. Сега е времето да се погрижим за тях. ТУРШИИ, ЛЮТЕНИЦИ, ЗИМНИНА В книгата са събрани над 400 изпитани рецеп...
Вече е септември и трябва да помислим за зимата. Вкусните туршии, апетитните лютеници и ароматните конфитюри украсяват в студените дни всяка българска трапеза. Сега е времето да се погрижим за тях. ТУРШИИ, ЛЮТЕНИЦИ, ЗИМНИНА В книгата са събрани над 400 изпитани рецеп...
Джони Деп е една от най-големите холивидски звезди и един от най-уважаваните киноактьори. От „Едуард Ножиците”, ролята, която го изстреля в звездното небе през 1990 година, високо оцененото му представяне като Капитан Джак Спароу в „Карибски пирати”, както и ролята му като Лудия ...
За нея музиката е начин на живот. Мечтае да има собствен салон за красота. Чувства се удовлетворена певица, съпруга и майка. Синът й Росен е на 2 години, мечтае и за момиченце. С мъжа й Мишо са като звената на едно зъбчато колело. Коя е Таня Боева? Родена е на 3 ноемвр...
Не е достатъчно градината ви да изобилства от цветя, форми и аромати. Трябва да има и пространство, успокояващо погледа, ухаещо на окосена трева, придаващо мекота и приятен допир... Какво по-добро от засяване на тревна смеска! Ето малко информация за предлаганите тревни смески,...
Медицинската сестра Таня Георгиева от гр. Любимец разказва как без специално образование, но с природен талант и огромно желание сътворява истинска красота. - Откога се занимавате с художествено тъкачество? След завършване на гимназия кандидатствах изобразителни изкуств...
Родена под знака на любовта и смъртта, Умело баланскира между бластяща кариера и хубаво семейство – омъжена за милионер, майка на близнаците Александър и Изабела, Елена никога не забравя корените си. „Най-точно мога опиша себе си като вятър – защото все едно нещо ме тласка в опре...
Чаровна, нахакана и упорита. Така описва себе си лъчезарната млада жена, станала любимка на публиката с хитовете си "Ще горя", "Минало си ти за мене", "Популярна" и много други култови парчета. „Имам позитивно мислене, прекрасна домакиня съм и „лейди...
Новият пробиотик на научно-изследователската лаборатория на Лактина ООД съдържа млечнокисели бактерии, изолирани от естествени природни източници в България. Те са специално подбрани съобразно техните функционално-здравни характеристики и възпроизвеждат полезните свойства на млеч...
Гъбата шийтаке (Lentinula edodes) се отглежда масово в Япония, Китай, Тайван, Корея. На трето място е след култивираните печурка и кладница. През последните две десетилетия тази гъба става актуална и в някои западноевропейски страни и САЩ. Интересът към гъбата се дължи на богат...
Почти всички препарати за отслабване работят за разцепване на вече формираната мастна клетка. Печалният опит с гладуване, диета, спорт и т.н. показва, че мастната тъкан се възстановява твърде бързо, ако черният дроб не работи в нужния режим. Как да се научи черният дроб да функ...
Наближава Георгьовден, когато на всяка българска трапеза се поднася агнешко. Но как да го сготвим? Потърсете идеи в книгата: ЯСТИЯ С АГНЕШКО МЕСО В тази книга са събрани над 300 оригинални, вкусни и практични рецепти за агнешки гозби. солени тестени печива. Рецептите с...
Наред с най-претенциозните тенджери и тави, изработени от суперсъвременни материали, глинените днес отново са на мода. И причината за голямото им завръщане на кулинарната сцена е не само традицията, но и фактът, че в глинените съдове храната става много вкусна, а защото се готв...
Вкусните ястия със зрял боб и леща традиционно присъстват на българската трапеза. Тези продукти са едни от първите култивирани от човека растения. Те са много полезни, тъй като са богати на белтъчини, въглехидрати и фибри. Аминокиселинният им състав е като на месото, рибата и ...