Още рецепти » Ястия в глинен гювеч

 Ястия в глинен гювеч

Наред с най-претенциозните тенджери и тави, изработени от суперсъвременни материали, глинените днес отново са на мода. И причината за голямото им завръщане на кулинарната сцена е не само традицията, но и фактът, че в глинените съдове храната става много вкусна, а защото се готви с малко мазнина – и много по-здравословна. Не е тайна, че зеленчуците, месото и рибата, приготвени в тези съдове, запазват напълно вкусовите си качества и остават свежи и сочни, тъй като на практика те се готвят в собствените си сокове.

ЯСТИЯ В ГЛИНЕН ГЮВЕЧ

Дори неизкушените в кулинарията знаят какво означава да се сготви боб в гърне, сирене по шопски, капама или традиционния гювеч, които имат страхотен вкус и аромат. Затова ви предлагаме изпитани рецепти за ястия в глинен гювеч, които ще разнообразят семейното меню и ще бъдат невероятна наслада за вашите гости.

Търсете от 29 НОЕМВРИ

в книжарниците и по пунктовете за разпространение на вестници и списания.
Освен това можете да закупите книгата директно от издателството по един от следните начини:
• като пуснете заявка през онлайн магазин www.magasini.net;
• като направите поръчка на Е-мейл: recepty@bulherba.net;
• като се обадите на телефони: 02/975 20 13, 089 666 94 60.

Ако закупите книгата директно от издателството цената е промоционална: 4.50 лв. + цената за доставка.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Признаци и лечение на заушката

Епидемичният паротит (заушка) е заболяване, предизвикано от специфичен вирус, от което боледуват предимно деца. Заразата (обикновено това става през пролетта и засяга предимно момчета) се предава по в...

Цветя в кухнята

В кухнята, често наричана домашна лаборатория, винаги цари суета. Тук без стайни растения е просто невъзможно - те освежават въздуха, създават уют или просто радват очите. А добре подбраните саксии и ...

Как да сготвим калкан

Калкан плакия Прoдукти: 1 калкан /около 1 кг/, 1 глава лук, 2 глави чесън, 1 к.ч. олио, 1 с.л. брашно, 1 лимон, връзка магданоз, 1 с.л. галета, сол. Нaчин на приготвяне: Нарязваме калкана на п...

Кълновете предпазват и от рак и сърдечно-съдови заболявания

За ползата, която носят на човешкия организъм кълновете и зародишите разговаряме с доц. д-р Донка Байкова, зам.-председател на Българското научно дружество по хранене и диетика. - Д-р Байкова, ка...

Начало