Вкусните ястия със зрял боб и леща традиционно присъстват на българската трапеза. Тези продукти са едни от първите култивирани от човека растения. Те са много полезни, тъй като са богати на белтъчини, въглехидрати и фибри. Аминокиселинният им състав е като на месото, рибата и яйцата. Почти нямат витамин С, но са с висока концентрация на витамини от групата В. Тези варива са богати на минерали, най-вече на фосфор, калий, магнезий и желязо.
Ястия с боб и леща
Книгата „Ястия с боб и леща” е вече на пазара. Тя съдържа над 300 вкусни и лесни за изпълнения рецепти за приготвяне на зрял боб, леща и нахут. Рецептите са подбрани както от националната, така и от световната кухня и включват супи, предястия, основни ястия и десерти.
Откъде може да се закупи?
Книгата „Ястия с боб и леща” можете да намерите както в книжарниците, така и по пунктовете за разпространение на вестници и списания.
Ако желаете да закупите книгата направо от издателството, обадете се на тел 02/975 2013 или 02/975 2024.
Тюрлюгювеч Прoдукти: 3-4 глави лук, 2 патладжана, 1 шепа зелен боб, 1 тиквичка, 1 шепа бамя, 5-6 картофа, 4-5 чушки, 2 моркова, 1 парче целина, 1 шепа грах, 1 парче прясно зеле, 3-4 домата, 1 к.ч...
Кърлежи, слънчева алергия, комари, медузи... Не им позволявайте да ви съсипят почивката, а намерете начин да се справите с тях. Комари Не е особено известен фактът, че сред комарите опасна е...
Това са нашите мълчаливи пътеводители. Те определят маршрута ни за движение по участъка, помагат бързо да се преместим от един ъгъл на градината в друг, свързват различните зони, постройки и елементи ...
Настъпи моментът да настаните двугодишните цветя на постоянното им място. Техните семена се засяват през втората половина на лятото и до есента за разсада се полагат много грижи. От септември до късн...