Вкусните ястия със зрял боб и леща традиционно присъстват на българската трапеза. Тези продукти са едни от първите култивирани от човека растения. Те са много полезни, тъй като са богати на белтъчини, въглехидрати и фибри. Аминокиселинният им състав е като на месото, рибата и яйцата. Почти нямат витамин С, но са с висока концентрация на витамини от групата В. Тези варива са богати на минерали, най-вече на фосфор, калий, магнезий и желязо.
Ястия с боб и леща
Книгата „Ястия с боб и леща” е вече на пазара. Тя съдържа над 300 вкусни и лесни за изпълнения рецепти за приготвяне на зрял боб, леща и нахут. Рецептите са подбрани както от националната, така и от световната кухня и включват супи, предястия, основни ястия и десерти.
Откъде може да се закупи?
Книгата „Ястия с боб и леща” можете да намерите както в книжарниците, така и по пунктовете за разпространение на вестници и списания.
Ако желаете да закупите книгата направо от издателството, обадете се на тел 02/975 2013 или 02/975 2024.
Преди да засадите овошки и ягодоплодни храсти, е необходима предварителна подготовка на почвата. Градините се правят за много години и грешките при засаждането понякога не е възможно да се поправят. ...
Метличината (Centaurea) е много устойчиво растение. Това е многогодишник, който презимува, храст, достатъчно висок и необичайно плодовит. На всяко растение се образуват по 2500 семена с отлична кълняе...
Намаленият слух създава сериозни проблеми на страдащите в ежедневните им социални контакти и на трудоспособността им независимо от професията. Причините за намаляването на слуха са многобройни. Пред...
Едно от най-интересните растения, отглеждани при домашни условия, е Mimosa pudica, известна с популярното название "срамежлива мимоза”. Наречена така поради способността си да извършва бързи движ...