Всяка пролет хиляди български градини се изпълват с кичестите цветове на черешите. Тази овошка е предпочитана от нашия народ, заради вкусните плодове. Но как да се грижим за черешата, как да запазим плодовете от червеи?
Отглеждане на череши
Книгата съдържа подробно описание на процеса на засаждане и отглеждане на черешово дръвче при нашите климатични условия. Описани са най-подходящите сортове, както и подложките, върху които се присаждат черешите. Особено голямо внимание е отделено на болестите и неприятелите, които заплашват черешовите насаждения.
В края на книгата са поместени няколко практични рецепти за консервиране на череши.
Откъде може да се закупи?
„Отглеждане на череши” можете да намерите както в книжарниците, така и по пунктовете за разпространение на вестници и списания.
Ако желаете да закупите книгата направо от издателството, обадете се на тел 02/975 2013 или 02/975 2024.
Парени камби Прoдукти: 5 кг камби; зa саламурата: 1 ч. ч. сол, 1 л оцет, 3 л вода, 100 г настърган хрян, 1 връзка копър, 2 дафинови листа, 2-3 глави чесън. Нaчин на приготвяне: Камбите изчиства...
Очарователни, когато са красиво разположени върху лицето или деколтето, напоследък бенките все по-често тревожат дерматолозите, които ги наричат „бомба със закъснител". Кои са причините за преобр...
Азербайджански таратор Прoдукти: 1 кг кисело мляко, 500 мл вода, 1 яйце, 2 с.л. ориз, 1 с.л. брашно, 1 връзка копър, 1 връзка зелен кориандър, 1 връзка спанак (250-300 г), малко пресен джоджен. Нa...
Коледна пуйка със стафиди и орехи Прoдукти: 1 пуйка около 3 кг (по желание може да вземем кокошка), 60 г масло, 100 г кайсиево сладко, 1 щипка смлян джинджифил, 1 ч.л. червен пипер, 200 г стафид...