Авторът на книгата "Практическо овощарство" проф. д-р Цоло Михайлов е сред най-изтъкнатите специалисти у нас в областта на овощарството. Преминал през всички етапи на производствената практика като агроном, той се отдава на научна дейност в търсене на отговор на постоянно възникващите проблеми. Така, съчетавайки преподавателската с научно-изследователската дейност, той става автор на десетки научни публикации и активен участник в проектирането на крупни овощни насаждения в различни райони на нашата страна. В същото време за да отговори на интересите на любителите овощари, той публикува книги и стотици статии като помагало за любители и професионалисти.
И тази му книга е предназначена за широк кръг от хора. С присъщите му способности на голям познавач на сложната овощарска материя и с безпогрешния му усет към интересите на обикновения читател, проф. Михайлов се е постарал в популярен стил и на съвсем достъпен език да отговори на всички важни въпроси, свързани с биологията, изискванията на отделните овощни видове и особености при отглеждането им.
В "Практическо овощарство" читателят ще намери отговора на редица въпроси, като подходящи ли са условията на парчето земя, която притежаваш, за отглеждането на един или друг овощен вид, кои сортове да предпочетете, как да ги подреди, в ефективно насаждение, как да задоволи биологичните им потребности от торове, вода и различни други условия, за да получи максимално най-добра отплата за грижите, изразена в ежегодна богата реколта.
Рано или късно детската градина застава на дневен ред пред повечето родители и деца. Това е не само "свободни ръце "за майката, но и допълнително обучение и социализация на детето, развитие ...
Огромният град на брега на Темза е космополитен, жизнен и непрестанно променящ се. Той съчетава в себе си внушителни исторически сгради и модерна архитектура, уникални музеи и разкошни паркове, могъщи...
Лучена супа Прoдукти: 500 г лук, 4 филии сух хляб, 120 г швейцарско сирене, 2 с.л. брашно, 60 г краве масло, 1,5 л месен бульон, дафинов лист, копър, черен пипер. Нaчин на приготвяне: Нарязва...
От стари времена са лекували стомаха, бъбреците и белите дробове с целебните листа на мушкатото. Най-лесно церили разстроения стомах без никакви таблетки. • Заливали листата на растението с кипяща ...