Още рецепти » Тревни смески за вашата градина

 Тревни смески за вашата градина

Не е достатъчно градината ви да изобилства от цветя, форми и аромати. Трябва да има и пространство, успокояващо погледа, ухаещо на окосена трева, придаващо мекота и приятен допир... Какво по-добро от засяване на тревна смеска!
Ето малко информация за предлаганите тревни смески, която ще ви помогне да изберете и засеете най-подходящата за вашия свободен терен.

Парк / Рустик (универсална) – Лесна за подръжка, издръжлива и бързо прихващаща се на всякакъв почвен тип. Тази морава се препоръчва за морава от парков тип.

Спортни терени – Много издръжлива на натоварване. Препоръчва се при създаването на терени, които ще бъдат натоварвани често.

Сенчести терени – Оформя гъст и свеж тревен килим, пригоден да расте на сянка. Бързо се адаптира към малко светлина. Устойчива на износване.

Сухи / Слънчеви терени – Издържа на горещ климат и остава зелена и свежа през сухите периоди. Предпочита добро овлажняване. Подходяща за морски региони.

Водоспестяваща – Формира свеж и плътен тревен килим с необходимост от по-рядко поливане. Ефектът се дължи на специален сорт микро детелина, която търси вода дълбоко в почвата и по този начин използва естествения воден ресурс и намалява нуждата от поливане.

Английска морава – Висококачествена тревна смеска с добра поносимост към износване. Плътен, свеж и гъст тревист килим. Бавният растеж позволява по-рядко косене.

Регарнисаж – Бързо и лесно възстановяване на увредени тревни килими! Допълнителната енергийна обработка запасява семената с хранителни елементи, които осигуряват бързо поникване. За кратко време попълнените участъци достигат развитието на съществуващата морава.

Швейцарска морава – Плътна и гъста, Швейцарската морава ще осее двора ви с нежни маргаритки. Издръжлива и лесна за подръжка.

Японска морава – Специално подбрани смески за естествена цветна поляна. Непретенциозна и подходяща за бързо украсяване на ъгъл от градината или за създаване на лесна за подържане поляна, украсена с цветя.

За поръчки www.magasini.net

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Вкусотии с мозък

Супа от телешки мозък Продукти за 5-6 порции: 1 телешки мозък, 2-3 моркова, половин глава целина, 4-5 с.л. разтопено краве масло, 1 ч.ч. гъби, 2 яйца, лимонов сок, черен пипер, сол. Нaчин на...

ШАМБОР - прекрасният замък на Франсоа I

Мнозина определят Шамбор като най-красивия замък във Франция. Този замък е предизвиквал възхищението на не едно и две европейски величия. Замислен като обикновена ловна хижа Шамбор се превръща в монум...

Терасата - полезно пространство

Това е мястото за сутрешно кафе и вечерен аперитив, за гости, четене или просто за почивка. Такова допълнително жилищно пространство е безценно особено в слънчевите дни, затова е необходимо да го напр...

Кадифено дърво

Всеки изминал ден все повече ни приближава към най-вълнуващите и очаквани празници -Коледа и Нова година. Следващите седмици са изпълнени с радостта на очакването и надеждата. И с подготовката на дома...

Начало