Версайската леха се отличава по това, че през нея цветята цъфтят през цялото лято и при това не се нуждаят от отглеждането на разсад. Като правило, версайската леха има кръгла форма и в средата й има фонтан от космос. Съвременният версайски космос е разнообразен. В средата на лехата може да се насади и кичест космос, цветовете на който достига повече от 12 см диаметър. След него можете да сложите кичест космос, висок до 120 см, но с листа във формата на мида, откъдето идва и названието на сорта – Мида. Малко по-нисък е космосът от сорта Пикоти, който се разполага по-далеч по кръга. Четвъртият ред космос е висок 50-60 см и сортът му е Полидор.
След като направите фонтана от космос е дошло времето да насадите агератум. Агератумът е неостаряващо цвете, тъй като колкото и да цъфти, на него не може да се види увехнал цвят. Агератумът, както и космосът, се засява директно в почвата, без да се отглежда разсад. Трябва да помните, че семената на културата са много дребни, затова не е нужно да ги засипвате с почва.
Лехата е почти сформирана, сега трябва да направите бордюр от дребни цветя. За него можете да вземете кученца и тагетеси. Ако искате да засадите много едри екземпляри, то можете да вземете от лимонено-жълтия сорт Купидон. Височината на това растение е само 5 см, а размерът на цвета е до 12 см. Тези тагетеси не са кичести, но образуват цветове като сфера.
Най-студоустойчивото растение за версайската леха са кученцата. За долния ред версайска леха са подходящи ниските сортове кученца, чиято височина е само 20 см и издържат до минус 5 градуса. Най-необичайното е, че цветовете на този сорт миришат на рози.
Става въпрос за интертриго (Intertrigo). Това е възпалително изменение на кожата, което се локализира най-често в областта на съприкосновяващите се телесни повърхности. Среща се както при възрастни, т...
Невродермитът е мъчително кожно заболяване, при което стресът усилва сърбежа. Затова е важно в дома да има подходяща атмосфера. Укрепете детското спокойствие За да се облекчат болното си ...
Хрупкави люти чушки Прoдукти: 2 кг люти чушки /най-добре “бяла шипка”/, 10 с.л. сол, 10 с.л. захар, 1 бутилка оцет /6%/. Нaчин на приготвяне: Подрязваме дръжките на чушките, наизбождаме ги с и...
Парени камби Прoдукти: 5 кг камби; зa саламурата: 1 ч. ч. сол, 1 л оцет, 3 л вода, 100 г настърган хрян, 1 връзка копър, 2 дафинови листа, 2-3 глави чесън. Нaчин на приготвяне: Камбите изчиства...