Кулинарни рецепти » Вино от бъз /газирано/

 Вино от бъз /газирано/

Продукти:

• 3 клончета добре разцъфнал бъз
• 500 г захар
• 125 мл оцет /5%/
• 1 лимон
• 5 л вода

Начин на приготвяне:

Слагаме бъзовите клончета в глинен, порцеланов или стъклен съд (буркан или дамаджана), добавяме лимона, нарязан на кубчета, оцета и захарта и затваряме добре.

Когато забележим, че захарта се е разтопила, наливаме кипналата вода и разбъркваме. След три дни прецеждаме и наливаме виното в бутилки. Може да се пие след 10 дни.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Начало