Кулинарни рецепти » Вино от бъз /газирано/

 Вино от бъз /газирано/

Продукти:

• 3 клончета добре разцъфнал бъз
• 500 г захар
• 125 мл оцет /5%/
• 1 лимон
• 5 л вода

Начин на приготвяне:

Слагаме бъзовите клончета в глинен, порцеланов или стъклен съд (буркан или дамаджана), добавяме лимона, нарязан на кубчета, оцета и захарта и затваряме добре.

Когато забележим, че захарта се е разтопила, наливаме кипналата вода и разбъркваме. След три дни прецеждаме и наливаме виното в бутилки. Може да се пие след 10 дни.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Начало