Продукти:
• 50 съвсем млади зелени орехчета
• 2 л ракия
• 200 г боровинки
• 10 г канела
• 5 г карамфил
• 2 кг захар
• 1 л вода
Начин на приготвяне:
Натрошаваме измитите орехчета, слагаме ги да престоят 5 дни в затворен съд с ракията, боровинките, карамфила и канелата. Прецеждаме.
Приготвяме сироп от водата и захарта. Смесваме с ракията и плодовете. Разбъркваме добре. Насипваме в сухи бутилки.
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...