Продукти:
• 40 зелени орехчета
• 1,5 л силен, неароматизиран алкохол /чист спирт, водка и др./
• 1-2 карамфилчета
• 1 пръчка канела
• захар на вкус
Начин на приготвяне:
Нарязваме орехчета на половинки, заливаме с алкохола и ги оставяме в добре затворен съд на тъмно и хладно място. Така престояват около 6 месеца, като всяка седмица ги разклащаме добре.
Прецеждаме течността през многослойна марля и разреждаме до желания от нас градус с подсладена на вкус вода. Разливаме в сухи бутилки и запушваме добре.
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...