Продукти:
• 5 л водка
• 1 кг ягоди
• 1 кг кайсии
• 1 кг малини
• 1 кг вишни
• 1 кг касис
• 2,5 кг захар
Начин на приготвяне:
В голям стъклен съд нареждаме плодовете по реда на узряване – ягоди, кайсии /без костилките/, вишни, малини, касис. След всеки пласт поръсваме с 500 г захар. През цялото време държим буркана на слънце.
Две седмици след като сме сложили последните плодове, наливаме водката. Затваряме плътно буркана и го прибираме на тъмно и хладно място.
След 1 месец прецеждаме в бутилки, затваряме плътно и държим на тъмно още 3-4 месеца. След това ликьорът е готов за консумация.
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...