Продукти:
• 2 ч. ч. пресни листа от див пелин и няколко клончета
• 1 бутилка коняк
• 4 с.л. захар
• кори от 2 портокала
Начин на приготвяне:
Измиваме добре пелиновите листа, заливаме ги с коняк, захлупваме съда и съхраняваме на тъмно в продължение на 8 дни.
Варим захарта и портокаловите кори в малко вода, докато се разтвори захарта. Охлаждаме, прибавяме изстиналата смес към коняка и прецеждаме добре през тензухена кърпа.
Насипваме ликьора в малки бутилки, като във всяка поставяме по клонче див пелин. Затваряме бутилките добре. Оставяме ликьора да “зрее” 2 месеца.
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...