Продукти:
• 25 големи ябълки
• 4 л силна ракия
• 2 л захарен сироп
Начин на приготвяне:
Настъргваме ябълките на едро ренде и ги заливаме с ракия, така че да ги покрие. Оставяме на слънце 1 месец. След това прецеждаме, като изстискваме ябълките.
Смесваме със захарния сироп, като спазваме пропорцията: на 1 л изцедена течност – 500 мл захарен сироп. Прецеждаме отново и наливаме в бутилки. Ликьорът е готов след 6 месеца.
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...