Продукти:
• 25 големи ябълки
• 4 л силна ракия
• 2 л захарен сироп
Начин на приготвяне:
Настъргваме ябълките на едро ренде и ги заливаме с ракия, така че да ги покрие. Оставяме на слънце 1 месец. След това прецеждаме, като изстискваме ябълките.
Смесваме със захарния сироп, като спазваме пропорцията: на 1 л изцедена течност – 500 мл захарен сироп. Прецеждаме отново и наливаме в бутилки. Ликьорът е готов след 6 месеца.
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...