Продукти:
• 3 кг боровинки
• 2 кг захар
Начин на приготвяне:
Размачкваме боровинките добре и ги оставяме да престоят три дни в съда, в който сме ги намачкали.
Изстискваме сока (може и през сокоизстисквачка), наливаме го в дамаджана или голям буркан и насипваме захарта. Доливаме вода по желание и оставяме да зрее 3 месеца. Прецеждаме и наливаме в бутилки.
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...