Продукти:
• 1 кг черни боровинки
• 2-3 стръкчета карамфил
• 1 л водка
• 375 г захар
Начин на приготвяне:
Слагаме почистените боровинки в буркан или шише, добавяме карамфила и наливаме водката. Оставяме съда на слънце за 6 седмици.
Прецеждаме през марля и към получената течност прибавяме захарта. Разливаме в бутилки. Отвреме навреме разтърсваме бутилките.
Ликьорът е готов, когато захарта се стопи.
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...