Продукти:
• 1 кг малини
• 2 ч.ч. захар
• 1 л водка
• 100 мл ром
Начин на приготвяне:
Смачкваме леко почистените малини, посипваме ги със захарта и оставяме да престоят 24 часа.
Изсипваме ги в стъклена дамаджана или голям буркан, заливаме с водката и рома и оставяме да стоят 1 месец при стайна температура, като отвреме навреме разклащаме.
След това прецеждаме през гъста цедка и затваряме добре в бутилки.
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...