Продукти:
• 1 кг малини
• 2 ч.ч. захар
• 1 л водка
• 100 мл ром
Начин на приготвяне:
Смачкваме леко почистените малини, посипваме ги със захарта и оставяме да престоят 24 часа.
Изсипваме ги в стъклена дамаджана или голям буркан, заливаме с водката и рома и оставяме да стоят 1 месец при стайна температура, като отвреме навреме разклащаме.
След това прецеждаме през гъста цедка и затваряме добре в бутилки.
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...