Продукти:
• 750 мл чист спирт
• 100 г цветове от акация
• 500 мл дестилирана вода
• 300 г захар
Начин на приготвяне:
Избираме току-що цъфнали цветове от акация и ги поръсваме със захарта. Държим ги на хладно място 1 денонощие.
След това ги прехвърляме в сито и заливаме с дестилираната вода. Прибавяме спирта и бъркаме, докато се разтвори захарта.
Наливаме в стъклени бутилки и затваряме плътно. Съхраняваме на тъмно и прохладно място.
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...