Кулинарни рецепти » Ликьор от обелки на ябълки

 Ликьор от обелки на ябълки

Продукти:

• 1 л силна ракия
• обелките от 15 ябълки
• 1 л гъст захарен сироп

Начин на приготвяне:

Нарязваме ябълките на малки парченца. Слагаме ги в стъклен съд, заливаме с ракията и затваряме плътно.

След 2 седмици прецеждаме, смесваме със захарния сироп, разбъркваме, прецеждаме и наливаме в бутилки. Държим на тъмно и хладно място 5-6 месеца.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Начало