Продукти:
• 1 кг череши
• 1 л ракия
• 1 л захарен сироп
Начин на приготвяне:
Отстраняваме костилките на черешите и заливаме плодчетата с ракията, така че да бъдат покрити. Оставяме да престоят 2 седмици, като периодично разбъркваме.
След това прецеждаме, като изстискваме черешите. Прибавяме захарния сироп и разбъркваме. Отново прецеждаме през плътна марля и наливаме в бутилки, които затваряме много добре.
Държим на студено 5 месеца преди да консумираме.
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...