Продукти:
• 1,5 л водка
• 500 г зрели плодове от офика
• 1 кг ароматни зрели ябълки
• 300 г захар
Начин на приготвяне:
Събираме офиката след първите студове – трябва да е леко замръзнала. Измиваме я и подсушаваме. Нарязваме ябълките на кръгчета.
В стъклен буркан с широко гърло нареждаме пластове от ябълка и офика, като между тях обилно поръсваме със захар. Заливаме с водката, така че да покрие плодовете. Завързваме гърлото на буркана с марля и оставяме на стайна температура за 2-3 месеца.
Прецеждаме настойката през двойна марля и наливаме в стъклени бутилки.
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...