Продукти:
• 1 л чист спирт
• 1 кг дюли
• 25 г канела на пръчици
• 25 гвоздейчета карамфил
• 5-6 бадема
• 1 лимон
• 1 кг захар
Начин на приготвяне:
Нарязваме дюлите на малки парченца и ги сваряваме в 1,5 л вода. Прецеждаме охладения сок и го смесваме със същото количество спирт. Добавяме карамфила, канелата, кората от половин лимон и захарта. Разбъркваме, за да се разтвори захарта и наливаме в бутилки.
Завързваме отворите с марля и оставяме ликьорът да престои 40-50 дни на слънце. След това прецеждаме и наливаме в бутилки, които плътно затваряме. Нареждаме ги в легнало положение и изчакваме най-малко 6 месеца преди да консумираме ликьора.
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...