Продукти:
• 1 кг добре узрели шипки
• 500 г захар
• 3 л ракия
Начин на приготвяне:
Нарязваме шипките на две, почистваме семенната им част и измиваме добре власинките. Слагаме шипките в дамаджана, наливаме ракията и добавяме захарта.
Държим на слънце две седмици, като отвреме навреме разклащаме. Когато захарта се стопи, прецеждаме добре и наливаме в сухи бутилки.
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...