Продукти:
• 3 кг малини
• 1 кг захар
• 1 парченце канела
• зърна карамфил
• портокалова кора
• ракия или водка
Начин на приготвяне:
Избираме узрели малини и ги пълним в бутилки с широко гърло. Добавяме карамфила, канелата и портокаловата кора. Покриваме със захарта и наливаме толкова алкохол, колкото да ги покрие.
След месец и половина прецеждаме малиновката, филтрираме сока и добавяме същото количество захар и алкохол. След един месец отново прецеждаме сока и наливаме ликьора в бутилки.
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...