Кулинарни рецепти » Малиновка

 Малиновка

Продукти:

• 3 кг малини
• 1 кг захар
• 1 парченце канела
• зърна карамфил
• портокалова кора
• ракия или водка

Начин на приготвяне:

Избираме узрели малини и ги пълним в бутилки с широко гърло. Добавяме карамфила, канелата и портокаловата кора. Покриваме със захарта и наливаме толкова алкохол, колкото да ги покрие.

След месец и половина прецеждаме малиновката, филтрираме сока и добавяме същото количество захар и алкохол. След един месец отново прецеждаме сока и наливаме ликьора в бутилки.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Начало