Кулинарни рецепти » Ябълково вино

 Ябълково вино

Начин на приготвяне:

Избираме добре узрели и здрави плодове от кисели и сладки сортове ябълки. Обелваме ги, отстраняваме семената и ги прекарваме през месомелачка. После ги пресоваме и поръсваме със захар (на 1 л сок – 250 г захар).

Насипваме сместа в подходящи съдове и изчакваме да ферментира. Бурната ферментация трае 7-8 денонощия. Прецеждаме виното и го наливаме в дамаджани, които запушваме с ферментационни тапи.

След 3-4 седмици филтрираме виното и го наливаме в стъклеклени бутилки, които затваряме плътно с коркови тапи. Съхраняваме на хладно място.

Автор: Стефан Пехливанов

Представяме Ви:

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Начало