Кулинарни рецепти » Кюмел

 Кюмел

Продукти:

• 1 л силна ракия
• 6 с.л. кимион
• 2 с.л. семена от копър
• 2 с.л. ситно нарязана кора от лимон
• 3 с.л. нарязани корени от теменужка
• 100 г захар

Начин на приготвяне:

Слагаме всички продукти без захарта в подходящ стъклен съд и ги заливаме с ракията. Оставяме да престоят 2-3 седмици. Прецеждаме настойката и разтваряме в нея захарта.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Начало