Кулинарни рецепти » Кюмел

 Кюмел

Продукти:

• 1 л силна ракия
• 6 с.л. кимион
• 2 с.л. семена от копър
• 2 с.л. ситно нарязана кора от лимон
• 3 с.л. нарязани корени от теменужка
• 100 г захар

Начин на приготвяне:

Слагаме всички продукти без захарта в подходящ стъклен съд и ги заливаме с ракията. Оставяме да престоят 2-3 седмици. Прецеждаме настойката и разтваряме в нея захарта.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Начало