Кулинарни рецепти » Ликьор от рози

 Ликьор от рози

Продукти:

• 750 мл чист спирт
• 100 г розови пъпки
• 500 мл дестилирана вода
• 300 г захар

Начин на приготвяне:

Поръсваме розовите пъпки със захарта, покриваме ги с кърпа и оставяме да престоят1 денонощие. След това ги прехвърляме в сито и заливаме с дестилираната вода. Прибавяме спирта и бъркаме, докато се разтвори захарта.

Наливаме в стъклени бутилки и затваряме плътно. Съхраняваме на тъмно и прохладно място.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Начало