Кулинарни рецепти » Ликьор от пъпеш

 Ликьор от пъпеш

Продукти:

• 1 добре узрял пъпеш
• 1-2 л водка
• 500 г захар

Начин на приготвяне:

Обелваме пъпеша и го нарязваме на кубчета. Заливаме с водката, така че изцяло да покрие парчетата. Оставяме да престои 2 седмици при стайна температура. Прецеждаме и подслаждаме със захар на вкус.

Наливаме в бутилки и оставяме на тъмно и хладно място за 2-3 месеца. . След това ликьорът е готов за консумация.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Начало