Кулинарни рецепти » Аероконяк

 Аероконяк

Продукти :

• 4 жълтъка
• 500 г + 3 с.л. захар
• 500 мл прясно мляко
• 3 пакетчета ванилия
• 100 мл коняк
• спирт на вкус

Начин на приготвяне:

Сваряваме млякото с 500 г захар и оставяме да изстине.

Бием жълтъците с 3 с.л. захар и ги наливаме в млякото. Накрая прибавяме спирт на вкус, ванилията и коняка. Прецеждаме през марля.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Начало