Кулинарни рецепти » Аероконяк

 Аероконяк

Продукти :

• 4 жълтъка
• 500 г + 3 с.л. захар
• 500 мл прясно мляко
• 3 пакетчета ванилия
• 100 мл коняк
• спирт на вкус

Начин на приготвяне:

Сваряваме млякото с 500 г захар и оставяме да изстине.

Бием жълтъците с 3 с.л. захар и ги наливаме в млякото. Накрая прибавяме спирт на вкус, ванилията и коняка. Прецеждаме през марля.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Начало