Продукти: (за 1 буркан от 800 мл)
• 4 малки тиквички
• 5-6 узрели и меки домата
• 1 ч.л. сол
• 3-4 зърна черен пипер
• 2-3 счукани скилидки чесън
• олио за пържене
• наситнен копър
Начин на приготвяне:
Остъргваме тиквичките, нарязваме ги на колелца, посоляваме, подсушаваме и ги изпържваме до златисто в загрятото олио. Отцеждаме ги от мазнината. Обелваме доматите, настъргваме ги и подправяме със сол и черен пипер.
Редим в буркани ред тиквички, ръсим с объркания със счукан чесън копър, наливаме пласт домати и така правим до изчерпване на продуктите. Последният слой трябва да е от домати. Затваряме бурканите и стерилизираме 15 мин.
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...