Продукти:
• 3 кг червени чушки
• 1 кг патладжани
• 2 с.л. доматено пюре
• 800 г ябълково пюре
• 2 големи глави чесън
• 3-4 люти чушки
• 1 връзка магданоз
• 1-2 стръка девисил
• 400 мл олио
• 3 с.л. сол
Начин на приготвяне:
Опичаме и обелваме чушките и патладжаните. Смиламе всички зеленчуци без магданоза на машинка за месо.
Слагаме зеленчуците в голяма тава, прибавяме наситнения магданоз и двете пюрета, наливаме олиото, посоляваме, разбъркваме и варим или печем до сгъстяване.
Насипваме апетитката в буркани, затваряме и стерилизираме 30 мин.
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...