Кулинарни рецепти » Парфе с компот от кайсии

 Парфе с компот от кайсии

Продукти:

• 4 яйца
• 150 г кристална захар
• 250 г кисело мляко
• 1/2 ч.л. сода бикарбонат
• 125 г разтопено масло
• 240 г брашно
• 1 бакпулвер
• 1 компот от кайсии, праскови или ягоди

За крема:

• 3 белтъка
• 360 г кристална захар
• 500 г сметана
• 3 ч.л. желатин

Начин на приготвяне:

За приготвянето на блата разбиваме яйцата със захарта, прибавяме киселото мляко, разбито със содата, маслото и брашното с бакпулвера. Разбъркваме всичко хубаво, изсипваме в намаслена правоъгълна тавичка и печем в умерена фурна. Заливаме още топлия блат, както е в тавата, с 200 мл сок от компота, а отгоре нареждаме плодовете му.

Отделно разбиваме белтъците с 8 с.л. кристална захар. Сметаната разбиваме с 10 с.л. кристална захар и я смесваме с белтъчната смес, като прибавяме разтворения на водна баня желатин, смесен с 100 мл сок от компота. Така получения рядък крем изсипваме върху изпечения блат в тавата. Оставяме парфето за 10-12 часа в хладилника, за да желира.

Автор: Магдалена Калоянова

Представяме Ви:

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Начало