Кулинарни рецепти » Суфлета в лимон

 Суфлета в лимон

Продукти:

• 6 големи лимона
• 3 големи жълтъка
• 5 с.л. захар
• 1 с.л. настъргана лимонова кора
• 4 белтъка

Начин на приготвяне:

Загряваме фурната на 190°C. Разполовяваме надлъжно лимоните и с лъжичка издълбаваме цялата им месеста част. От нея изстискваме 2 с.л. сок и останалото изхвърляме. Леко подрязваме лимоновите кори отдолу, за да се закрепват добре в десертните чинии.

В купа разбиваме жълтъците и 4 с.л. захар на гъста пяна. Добавяме лимоновия сок и настърганата кора и разбъркваме.

В друга купа разбиваме на сняг белтъците. По време на биенето добавяме останалата супена лъжица захар. Разбъркваме на части белтъците в жълтъците като внимаваме сместа да не спадне.

Пълним лимоновите кори с този крем и ги подреждаме в тава за печене, която сме застлали с пергаментова хартия. Печем 15-20 мин, докато горната част леко поруменее.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Начало