Продукти:
• 2 яйца
• 2 с.л. кристална захар
• 2 с.л. брашно
• 4 ч.л. желатин
• 1 голяма кофичка сметана
• 8 с.л. пудра захар
• 1 ванилия
• половин кофичка кисело мляко
• 2 с.л. настърган шоколад
Начин на приготвяне:
Отделяме жълтъците и ги разбиваме с кристалната захар. Разбиваме белтъците заедно с брашното и внимателно ги съединяваме с жълтъците. Изсипваме сместа в тавичка върху намаслена хартия, така че да получим слой с дебелина около 2 см. Изпичаме блата в умерена фурна.
Накисваме желатина за няколко минути в 1 к.ч. вода, след което го държим на огъня, докато се разтвори. Смесваме го с киселото мляко. Разбиваме сметаната с пудрата захар и ванилията и внимателно съединяваме с киселото мляко.
Изсипваме така приготвения крем върху блата и поръсваме с настърган шоколад. Държим парфето 2 часа в хладилник и след това поднасяме.
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...