Кулинарни рецепти » Парфе с ром

 Парфе с ром

Продукти:

• 1 ч.ч. смлени орехи
• 1 с.л. захар
• 2 белтъка

За крема:

• 100 г пудра захар
• 500 мл прясно мляко
• 4 с.л. ром
• 100 г настърган шоколад
• 100 г краве масло
• 2 с.л. смлени бадеми
• 2 белтъка
• 2 с.л. кристална захар

Начин на приготвяне:

Смесваме захарта, смлените орехи и разбитите белтъци, разбъркваме добре и изсипваме сместа в тавичка с намаслена хартия. Печем десетина минути в умерена фурна.

Разтваряме пудрата захар в млякото, след което сипваме рома и настъргания шоколад. Запържваме бадемите в разтопеното масло, прибавяме ги към млечната смес и разбъркваме.

Разстиламе крема върху блата и слагаме за 2-3 часа в хладилник. След това разрязваме парфето на квадратчета.

Разбиваме белтъците заедно с кристалната захар и върху всяко квадратче шприцоваме белтъчена розичка.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Начало