Продукти:
• 1 ч.ч. смлени орехи
• 1 с.л. захар
• 2 белтъка
За крема:
• 100 г пудра захар
• 500 мл прясно мляко
• 4 с.л. ром
• 100 г настърган шоколад
• 100 г краве масло
• 2 с.л. смлени бадеми
• 2 белтъка
• 2 с.л. кристална захар
Начин на приготвяне:
Смесваме захарта, смлените орехи и разбитите белтъци, разбъркваме добре и изсипваме сместа в тавичка с намаслена хартия. Печем десетина минути в умерена фурна.
Разтваряме пудрата захар в млякото, след което сипваме рома и настъргания шоколад. Запържваме бадемите в разтопеното масло, прибавяме ги към млечната смес и разбъркваме.
Разстиламе крема върху блата и слагаме за 2-3 часа в хладилник. След това разрязваме парфето на квадратчета.
Разбиваме белтъците заедно с кристалната захар и върху всяко квадратче шприцоваме белтъчена розичка.
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...