Кулинарни рецепти » Лимоново суфле

 Лимоново суфле

Продукти:

• 100 г краве масло
• 200 г брашно
• 2 лимона
• 500 мл прясно мляко
• 300 г захар
• 8 яйца
• 2-3 с.л. ром
• 1 ванилия
• сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме млякото с 1-2 щипки сол. Разтопяваме маслото и разбъркваме в него брашното, като внимаваме да не загори. Прибавяме топлото мляко и бъркаме, докато получим еднородна смес. Охлаждаме и прибавяме половината от захарта.

При непрекъснато бъркане слагаме един по един жълтъците, а след това сипваме рома, настърганата кора и сока от 1 лимон. Накрая ароматизираме с ванилията и внимателно съединяваме с белтъците, разбити с малко захар. Поръсваме с малко захар намаслена форма за кекс и изсипваме в нея приготвената смес.

Изпичаме суфлето на водна баня в умерено загрята фурна.

Отделно обелваме втория лимон и го нарязваме на тънки кръгчета. Заливаме го със сироп, сварен от останалата захар и 1 ч.ч. вода и го поднасяме към суфлето.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Начало