Продукти:
• 50 г грис
• 150 г пудра захар
• 3 ч.ч. прясно мляко
• настъргана лимонова кора
• 2 с.л. масло
• 5 яйца
• пудра захар за поръсване
• сладко от вишни за намазване
Начин на приготвяне:
Възвираме млякото със захарта, намаляваме котлона и прибавяме гриста. Бъркаме непрекъснато, докато се сгъсти /около 10 мин./.
Сваляме от котлона и прибавяме маслото и лимоновата кора. Разбъркваме, докато маслото се стопи. Щом сместа поизстине, разбиваме един по един жълтъците в нея, като след всеки бием по 2-3 мин.
Разбиваме на гъст сняг белтъците и ги объркваме в грисовата смес на части.
Намазняваме пудингова форма, изсипваме в нея суфлето и печем на водна баня не повече от 30 мин. Изстиналото суфле обръщаме в тортена чиния, намазваме го с вишнево сладко и го наръсваме с пудра захар.
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...