Продукти:
• 3 яйца
• 3 с.л. захар
• 4 с.л. брашно
• 3-4 с.л. настърган шоколад за поръсване
За крема:
• 2 кофички кисело мляко
• 1 пакетче краве масло
• 200 г захар
• 3 яйца
• 1 с.л. желатин
Начин на приготвяне:
Отделяме жълтъците и ги разбиваме с кристалната захар. Разбиваме белтъците заедно с брашното и внимателно ги съединяваме с жълтъците.
Изсипваме сместа в тавичка върху намаслена хартия, така че да получим слой с дебелина около 2 см. Изпичаме блата в умерена фурна. Отцеждаме през тензух млякото за крема.
Накисваме желатина за няколко минути в 1 к.ч. вода, след което го държим на огъня, докато се разтвори.
На слаб огън разбиваме жълтъците със захарта. Отстраняваме от огъня и продължаваме да бием, докато изстине.
После смесваме с разбитото на пяна масло и отцеденото кисело мляко. Съединяваме с разбитите белтъци, прибавяме желатина и разстиламе крема върху блата.
Поръсваме настъргания шоколад и слагаме парфето за 2 часа в хладилник.
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...