Продукти: (за 4-6 порции)
• 8 с.л. бяло вино или шери
• 2 с.л. коняк (бренди)
• кора от лимон
• 60 г захар
• 300 мл бита сметана
• индийско орехче
Начин на приготвяне:
Смесваме първите три съставки в порцеланов съд и ги оставяме да престоят така една нощ. На следващият ден прибавяме захарта, сметаната и индийското орехче.
Изсипваме сместа в малки стъклени чаши и ги поставяме на студено място. Преди сервиране поръсваме с кора от лимон.
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...