Кулинарни рецепти » Парфе Елизабет

 Парфе Елизабет

Продукти: (за 4-6 порции)

• 8 с.л. бяло вино или шери
• 2 с.л. коняк (бренди)
• кора от лимон
• 60 г захар
• 300 мл бита сметана
• индийско орехче

Начин на приготвяне:

Смесваме първите три съставки в порцеланов съд и ги оставяме да престоят така една нощ. На следващият ден прибавяме захарта, сметаната и индийското орехче.

Изсипваме сместа в малки стъклени чаши и ги поставяме на студено място. Преди сервиране поръсваме с кора от лимон.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Начало