Продукти: (за 4 порции)
• 5 портокала
• 40 г краве масло
• 40 г брашно
• 50 г захар
• 3 белтъка
• пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Загряваме фурната на 200°С.
Изцеждаме сока на единия портокал, а кората му настъргваме на ситно. Измиваме останалите портокали и им срязваме капачета. С остър нож минаваме между кората на портокалите и бялата вътрешна част и с лъжичка ги издълбаваме. Изстискваме през марля сока от сърцевините и го смесваме със сока на първия портокал. Трябва да получим около 300 мл.
В дълбок съд стопяваме маслото, сваляме го от котлона и го смесваме го с брашното. Прибавяме захарта, портокаловата кора и портокаловия сок. Връщаме на котлона и с бъркане варим, докато сместа се сгъсти. Оставяме я да изстине.
Разбиваме белтъците на твърт сняг и ги объркваме в суфлето.
Обвиваме портокаловите кори с фолио и ги слагаме в четири огнеупорни купички. Подреждаме купичките в тавичка за печене /най-добре тефлонова/, наливаме в портокаловите кори суфлето и печем 20-25 мин. Махаме фолиото, а портокалите разпределяме в чинийки. Сервираме суфлето веднага.
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...