Кулинарни рецепти » Портокалово суфле

 Портокалово суфле

Продукти: (за 4 порции)

• 5 портокала
• 40 г краве масло
• 40 г брашно
• 50 г захар
• 3 белтъка
• пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

Загряваме фурната на 200°С.

Изцеждаме сока на единия портокал, а кората му настъргваме на ситно. Измиваме останалите портокали и им срязваме капачета. С остър нож минаваме между кората на портокалите и бялата вътрешна част и с лъжичка ги издълбаваме. Изстискваме през марля сока от сърцевините и го смесваме със сока на първия портокал. Трябва да получим около 300 мл.

В дълбок съд стопяваме маслото, сваляме го от котлона и го смесваме го с брашното. Прибавяме захарта, портокаловата кора и портокаловия сок. Връщаме на котлона и с бъркане варим, докато сместа се сгъсти. Оставяме я да изстине.

Разбиваме белтъците на твърт сняг и ги объркваме в суфлето.

Обвиваме портокаловите кори с фолио и ги слагаме в четири огнеупорни купички. Подреждаме купичките в тавичка за печене /най-добре тефлонова/, наливаме в портокаловите кори суфлето и печем 20-25 мин. Махаме фолиото, а портокалите разпределяме в чинийки. Сервираме суфлето веднага.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Начало