Кулинарни рецепти » Портокалово суфле

 Портокалово суфле

Продукти: (за 4 порции)

• 5 портокала
• 40 г краве масло
• 40 г брашно
• 50 г захар
• 3 белтъка
• пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

Загряваме фурната на 200°С.

Изцеждаме сока на единия портокал, а кората му настъргваме на ситно. Измиваме останалите портокали и им срязваме капачета. С остър нож минаваме между кората на портокалите и бялата вътрешна част и с лъжичка ги издълбаваме. Изстискваме през марля сока от сърцевините и го смесваме със сока на първия портокал. Трябва да получим около 300 мл.

В дълбок съд стопяваме маслото, сваляме го от котлона и го смесваме го с брашното. Прибавяме захарта, портокаловата кора и портокаловия сок. Връщаме на котлона и с бъркане варим, докато сместа се сгъсти. Оставяме я да изстине.

Разбиваме белтъците на твърт сняг и ги объркваме в суфлето.

Обвиваме портокаловите кори с фолио и ги слагаме в четири огнеупорни купички. Подреждаме купичките в тавичка за печене /най-добре тефлонова/, наливаме в портокаловите кори суфлето и печем 20-25 мин. Махаме фолиото, а портокалите разпределяме в чинийки. Сервираме суфлето веднага.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Начало