Кулинарни рецепти » Парфе Английски специалитет

 Парфе Английски специалитет

Продукти:

• 10 яйца
• 3 с.л. ром или коняк
• 50 мл доброкачествено бяло вино
• 200 мл малинов или лимонов сок (може и смес от двата)
• 200 г пудра захар
• 10 г желатин
• малини или тъмни череши
• 700 мл разбита сметана (по желание)

Начин на приготвяне:

Жълтъците и пудрата захар разбиваме до получаване на гъст крем, добавяме рома, виното и плодовия сок и продължаваме да разбиваме на слаб огън до сгъстяване.

Охлаждаме крема и прибавяме разтворения в хладка вода желатин, а веднага след това и оваляните в кристална захар малини. Добавяме предварително разбитите с малко пудра захар белтъци и разбъркваме внимателно.

Разсипваме в чаши и оставяме в хладилника за няколко часа, за да се желира.

Автор: София Ковачева

Представяме Ви:

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Начало