Кулинарни рецепти » Парфе Английски специалитет

 Парфе Английски специалитет

Продукти:

• 10 яйца
• 3 с.л. ром или коняк
• 50 мл доброкачествено бяло вино
• 200 мл малинов или лимонов сок (може и смес от двата)
• 200 г пудра захар
• 10 г желатин
• малини или тъмни череши
• 700 мл разбита сметана (по желание)

Начин на приготвяне:

Жълтъците и пудрата захар разбиваме до получаване на гъст крем, добавяме рома, виното и плодовия сок и продължаваме да разбиваме на слаб огън до сгъстяване.

Охлаждаме крема и прибавяме разтворения в хладка вода желатин, а веднага след това и оваляните в кристална захар малини. Добавяме предварително разбитите с малко пудра захар белтъци и разбъркваме внимателно.

Разсипваме в чаши и оставяме в хладилника за няколко часа, за да се желира.

Автор: София Ковачева

Представяме Ви:

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Начало