Продукти:
• 3 яйца
• 60 г захар
• 80 г брашно
За крема:
• 500 г сметана
• 200 г захар на пясък
• 2 белтъка
• 1 с.л. желатин
• 100 г счукани орехи /стафиди, бадеми/
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата със захарта до побеляване, прибавяме брашното, разбъркваме всичко добре и изсипваме в тава, застлана с хартия. Изпичаме блата в умерена фурна.
Разбиваме много добре сметаната и постепенно прибавяме захарта, като продължаваме да бием, докато се сгъсти. Слагаме желатина, предварително накиснат в 1 к.ч. вода и разтворен на водна баня, и орехите /стафидите, бадемите/.
Изсипваме сместа върху изпечения блат, около който сме поставили обръча на тортената форма и оставяме в хладилника да се желира. Украсяваме парфето по желание.
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...