Продукти:
• 4 яйца
• 500 г сметана
• 130 г захар
• 200-300 г пресни малини
• 5 с.л. желе от малини
• 1 с.л. ликьор от вишни
Начин на приготвяне:
Отделяме жълтъците от белтъците. Разбиваме жълтъците с половината от захарта, докато станат на пяна. Отделно разбиваме белтъците с останалата захар, докато получим гъст сняг. Прибавяме 2 с.л. желе от малини, разбитите със захарта жълтъци и накрая - сметаната.
Изсипваме получената смес в дълбок порцеланов съд и я оставяме в хладилник да замръзне. Приготвяме сос от останалото малиново желе, ликьора от вишни и 4 с.л. вода. Изваждаме охладеното суфле от хладилника и преди сервиране го украсяваме с пресните малини. Соса сервираме отделно.
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...