Продукти:
• 10 ронливи бисквити
• 5 с.л. конфитюр от кайсии
• 5 яйца
• 3 с.л. захар
• краве масло за намазване на формата
• плодов сироп за поливане
Начин на приготвяне:
Счукваме бисквитите на ситно и ги смесваме с конфитюра, захарта и предварително разбитите жълтъци. Разбъркваме и внимателно съединяваме с разбитите на сняг белтъци.
Изсипваме сместа в намаслена форма и печем в умерено загрята фурна. Преди поднасяне заливаме суфлето с плодов сироп.
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...