Продукти:
• 1 готов блат
• 1,5 кг /6 кофички/ сметана
• 15 жълтъка
• 250 г захар
• 2-3 с.л. ром
• 1 лимон
• 2 портокала
• 3 ванилии
• 40 г какао /или 50 г шоколад/
• 3 с.л. желатин
За гарниране:
• 2 белтъка
• 3 с.л. захар
Начин на приготвяне:
На слаб огън разбиваме жълтъците заедно със захарта в продължение на десетина минути. Отстраняваме от огъня и продължаваме да бъркаме, докато сместа изстине. Разбиваме сметаната и при непрекъснато бъркане прибавяме към нея лъжичка по лъжичка изстиналите жълтъци. Слагаме също така ванилията и разтворения в топла вода желатин.
Разбъркваме леко сместа и я разделяме на 3 части. Към първата част прибавяме сокът и настърганата кора от портокалите, към другата – сока и настърганата кора от лимона, а към третата – какаото или разтопения шоколад. Разделяме блата на три части, поръсваме ги с ром и ги мажем с различните кремове: едната – с портокалов крем, другата – с лимонов крем, а третата – с шоколадов крем.
Оставяме ги да желират, след което гарнираме с разбитите със захарта белтъци. В чинийките за сервиране слагаме по 1 парче от всеки вид парфе и поднасяме.
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...