Кулинарни рецепти » Парфе с готов блат

 Парфе с готов блат

Продукти:

• 1 готов блат
• 1,5 кг /6 кофички/ сметана
• 15 жълтъка
• 250 г захар
• 2-3 с.л. ром
• 1 лимон
• 2 портокала
• 3 ванилии
• 40 г какао /или 50 г шоколад/
• 3 с.л. желатин

За гарниране:

• 2 белтъка
• 3 с.л. захар

Начин на приготвяне:

На слаб огън разбиваме жълтъците заедно със захарта в продължение на десетина минути. Отстраняваме от огъня и продължаваме да бъркаме, докато сместа изстине. Разбиваме сметаната и при непрекъснато бъркане прибавяме към нея лъжичка по лъжичка изстиналите жълтъци. Слагаме също така ванилията и разтворения в топла вода желатин.

Разбъркваме леко сместа и я разделяме на 3 части. Към първата част прибавяме сокът и настърганата кора от портокалите, към другата – сока и настърганата кора от лимона, а към третата – какаото или разтопения шоколад. Разделяме блата на три части, поръсваме ги с ром и ги мажем с различните кремове: едната – с портокалов крем, другата – с лимонов крем, а третата – с шоколадов крем.

Оставяме ги да желират, след което гарнираме с разбитите със захарта белтъци. В чинийките за сервиране слагаме по 1 парче от всеки вид парфе и поднасяме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Начало